La investigadora Anna Fontcuberta
La investigadora Anna Fontcuberta (ACN/Nicolas Righetti/EPFL)

La física Anna Fontcuberta, primera rectora de la prestigiosa Escola Politècnica de Lausana

La científica catalana serà la primera dona que ocupa aquest càrrec en aquesta universitat suïssa, especialitzada en enginyeria i tecnologia

RedaccióActualitzat

La investigadora Anna Fontcuberta serà la primera dona rectora de l'Escola Politècnica Federal Lausana (EPFL), una universitat suïssa especialitzada en enginyeria i tecnologia i considerada capdavantera a escala mundial.

Fontcuberta, que és professora de ciències dels materials i física del centre des del 2008, prendrà possessió del càrrec el gener del 2025 per un període de quatre anys i agafarà el relleu de Martin Vettereli.

En un comunicat, l'EPFL ha destacat que el laboratori de semiconductors de Fontcuberta és "líder mundial en nanotecnologies sostenibles" i ha lloat la trajectòria de la catalana.

Nascuda a Barcelona el 1975, la investigadora també ha fundat l'empresa emergent Aonex Technologies i va rebre, entre d'altres, la Beca d'Excel·lència Marie Curie el 2005, la Starting del Consell Europeu d'Investigació el 2009 o el premi Emmy Noether de la Societat Europea de Física, el 2015.

L'Escola Politècnica Federal Lausana ocupa aquest any el 54è lloc mundial (i 15è europeu) al rànquing de Shanghai, que determina les millors institucions del món i que encapçalen les universitats nord-americanes de Harvard, Stanford i l'Institut de Tecnologia de Massachusetts.

L'informatiu Catalunya Nit de Catalunya Ràdio ha parlat amb Fontcuberta sobre quins projectes té per a l'EPFL:

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut