José Ortega Cano, extorero.
Ortega Cano, a la sala de l'Audiència de Sevilla, poc abans que comencés el judici. (Foto: EFE)
Sevilla

L'extorero Ortega Cano, condemnat a dos anys i mig de presó per homicidi imprudent i conducció temerària

El jutjat penal número 6 de Sevilla l'ha condemnat per homicidi imprudent i conducció temerària arran de l'accident de trànsit mortal en què es va veure involucrat el 2011. També li imposa una indemnització per a la família de la víctima. La jutge ha anul·lat la prova d'alcoholèmia que van fer a l'extorero després de l'accident, una prova en què triplicava la taxa permesa, en considerar que es va trencar la cadena de custòdia a l'hospital.

RedaccióActualitzat
L'extorero José Ortega Cano ha estat condemnat a dos anys, sis mesos i un dia de presó per l'accident de trànsit en què es va veure involucrat el 2011, on va morir una persona. El jutjat penal número 6 de Sevilla l'ha condemnat per homicidi imprudent i conducció temerària. També li imposa una indemnització de 120.000 euros per a la vídua de la víctima i de 19.000 per a cadascun dels dos fills.

La jutge ha anul·lat la prova d'alcoholèmia que van fer a l'extorero després de l'accident, una prova en què la taxa triplicava el límit permès, en considerar que es va trencar la cadena de custòdia a l'hospital on van ingressar Cano. Aquesta prova d'alcoholèmia s'havia convertit en l'eix del judici contra el vidu de Rocío Jurado.

La fiscalia i l'acusació particular, exercida per la família de la víctima, demanaven quatre anys de presó per a l'acusat, i la defensa, que ja ha anunciat que presentarà recurs contra la sentència, en demanava la lliure absolució.

L'accident de trànsit del 28 de maig del 2011 va provocar la mort de Carlos Parra, veí de Castilblanco de los Arroyos, i ferides greus a José Ortega Cano, que va estar un mes i mig ingressat a l'hospital Virgen de la Macarena de Sevilla. Ortega Cano sempre ha assegurat que va respectar els senyals de trànsit, va conduir a la velocitat reglamentàriament permesa i no va beure alcohol abans de l'accident, una versió que contradiu la dels testimonis del judici.
Anar al contingut