Un home repassa comptes amb una calculadora.
Prorrogar pressupostos o presentar-ne de nous?
Madrid

El dèficit de l'Estat puja fins al 2,38% del PIB per la caiguda de la recaptació i el pagament d'interessos

Els deutes de l'Estat superen ja els 25.000 milions d'euros i el dèficit se situa a l'abril en el 2,38% del PIB, segons les últimes dades del Ministeri d'Hisenda. Aquest increment s'explica per una caiguda dels ingressos, sobretot de l'impost de societats, i un increment de les despeses, que es concentren en el pagament d'interessos i de prestacions socials.

RedaccióActualitzat
El dèficit de l'Estat ha augmentat a l'abril gairebé 8.000 milions d'euros i supera els 25.000 milions, segons les últimes dades de comptabilitat del Ministeri d'Hisenda. Això representa el 2,38% del PIB, un 1% més que el registrat en el mateix període. La xifra resulta d'obtenir uns ingressos de prop de 31.000 milions i tenir unes despeses de 56.000.

En relació amb l'abril de l'any passat, les despeses financeres, com el pagament d'interessos, han crescut fins als 12.591 milions. Això inclou les transferències a la Seguretat Social i les transferències als organismes autònoms, sobretot el Servei Públic de Treball Estatal. Els ingressos nets no financers, un cop descomptada la participació de les administracions territorials en els ingressos de l'Estat, van caure un 11% respecte a l'abril del 2012 i els pagaments no financers van créixer un 5,7% més.

L'Estat va tenir més despeses i, en canvi, va caure la recaptació dels principals impostos, a destacar sobretot l'impost de societats.

Pel que fa a les despeses de personal, van créixer fins als 8.000 milions, tot i el descens dels sous i l'eliminació de les substitucions.

El dèficit de l'Estat, segons les últimes previsions macroeconòmiques, hauria de situar-se en el 3,7% del PIB a finals d'any.
Anar al contingut