Barcelona

Homs destaca que "el diàleg comença a tenir contingut"

El govern català ha valorat especialment la trobada amb Rubalcaba i Navarro, que ha qualificat d'"important" ja que, per primera vegada, "comença a haver-hi un consens respecte al diagnòstic" sobre la relació entre Catalunya i Espanya.

RedaccióActualitzat

Els líders del PSOE i el PSC s'han reunit al palau de la Generalitat per presentar la seva proposta federalista, en un intent de convèncer el president Artur Mas que una reforma de la Constitució és el que més interessa a Catalunya.

El govern català ha valorat especialment aquesta trobada, que ha qualificat d'"important" ja que, per primera vegada, "comença a haver-hi un consens respecte al diagnòstic" sobre la relació entre Catalunya i Espanya.

Totes les parts han qualificat de sincer, franc i cordial el diàleg que han mantingut i han constatat que la situació catalana preocupa Espanya. "El diàleg ja no és només una actitud, sinó que comença a tenir contingut", ha destacat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior a la trobada.

Més enllà de la conversa amb Rubalcaba, Homs ha destacat que al govern "li consta" que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, també és d'aquesta opinió, lluny del que passava fa uns mesos, quan l'executiu estatal minimitzava el procés català.

A resposta de la premsa, Homs no ha descartat una pròxima reunió discreta entre Mas i Rajoy.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut