Josep Rull, secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya. "L'oracle". Xavier Graset. 13/06/2013
Josep Rull, secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya. "L'oracle". Xavier Graset. 13/06/2013
Barcelona

CDC admet que obrir el diàleg amb Rajoy per fer la consulta està sent "complicat"

El secretari d'Organització de Convergència ha reconegut que intenten parlar amb Madrid sobre el referèndum, però que "les converses són complicades i els gestos són rotunds", en al·lusió als problemes protocol·laris Estat-Generalitat.

RedaccióActualitzat

S'ha començat a moure alguna cosa en el panorama polític espanyol respecte a les relacions amb Catalunya? Hi ha hagut contactes rellevants per mirar de trobar una sortida? El secretari d'Organització de Convergència, Josep Rull, ha admès aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio que han intentat obrir el diàleg amb el govern espanyol per fer la consulta, però que està sent "complicat" i que s'han trobat amb "gestos rotunds". Rull ho ha dit en referència als problemes protocol·laris Estat-Generalitat de la setmana passada en l'acte de Foment del Treball i al Fòrum Mediterrani.

"N'hem estat parlant, però les converses són complicades i els gestos són rotunds. Quan passa el que passa a Foment del Treball... Quan passa el que passa a la cimera dels 5+5 de la Mediterrània... Això és molt explícit, de pretendre minimitzar, residualitzar el govern de Catalunya", han estat les paraules de Rull

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Rull també ha advertit el Partit Popular que oposar-se a la consulta és contrari a la democràcia.

El cas de les ITV, per abans de Nadal

Sobre els casos judicials que té oberts Convergència, Rull s'ha mostrat confiat que abans de Nadal podrien rebre una resolució favorable sobre el conegut cas de les ITV,en què està imputat Oriol Pujol per tràfic d'influències.

Anar al contingut