Duran i Lleida als passadissos del Congrés. (Foto: EFE)
Duran nega haver plantejat fer més d'una pregunta a la consulta. (Foto: EFE)
Madrid

Duran admet contactes entre PP, PSOE i CiU: "Alguna cosa es mou, tot i que molt poquet"

El portaveu de CiU al Congrés ha admès que els últims dies hi ha hagut contactes entre PP, PSOE i la federació per abordar la situació catalana.

RedaccióActualitzat

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha admès en una entrevista a la Cadena Ser el que publiquen avui alguns diaris: que els últims dies hi ha hagut contactes entre PP, PSOE i la federació per abordar la situació catalana.

En concret, Duran ha explicat que va conversar amb Rajoy hores després d'advertir al Congrés que si no s'actuava hi hauria una declaració unilateral d'independència. El propi Rajoy també es va reunir amb el líder del PSOE poques hores abans que aquest i Pere Navarro es trobessin amb el president Mas. Uns contactes que, segons el portaveu de CiU al Congrés, demostren que alguna cosa s'està movent les últimes setmanes: "Hem d'albergar certa esperança que l'Estat entengui que no és una qüestió que afecta només Catalunya. Alguna cosa es mou, tot i que molt poquet. No és que em mostri gaire optimista, però alguna cosa es mou", ha assegurat.

Però tot i veure una mica més lluny el "xoc de trens", Duran ha volgut destacar que és l'Estat qui ha de donar una "resposta" per fer possible l'encaix de Catalunya a Espanya i per salvar el que ell anomena "els atrapats" que defensen la tercera via.
 

Anar al contingut