Barcelona

L'associació Societat Civil Catalana avisa d'una "fractura social" davant l'"amenaça secessionista"

La nova associació s'ha presentat amb un manifest que ha aconseguit mig miler d'adhesions

RedaccióActualitzat

L'associació Societat Civil Catalana alerta del risc d'una "fractura en la societat catalana" i d'"enormes costos econòmics" en cas que Catalunya s'independitzi. La nova entitat vol donar "visibilitat" a aquells ciutadans "silenciats i que són majoria social, que no volen la secessió i senten la seva pròpia existència catalana, espanyola i europea sense complexos", segons ha explicat el seu president, Josep Rosiñol.

Societat Civil Catalana, formada per empresaris, juristes, acadèmics i professionals de diferents àmbits, s'ha presentat aquest dilluns a Barcelona. En el seu manifest fundacional, que ja ha aconseguit mig miler d'adhesions, afirmen que "els catalans que ens sentim lliures d'esperit proclamem que Catalunya no està oprimida". L'entitat també defensa que "no hi ha cap argument polític, econòmic o afectiu que justifiqui els enormes costos socials del 'procés' independentista" i adverteix que "el populisme ha escrit les pàgines més tràgiques de la història recent".

El text, titulat "Per la Catalunya de tots", crida a no restar "passius davant l'intent secessionista de desarrelar-nos de la resta d'espanyols, trencant vincles profundíssims que ens uneixen o que ens apartin d'aquest projecte il·lusionant que és Europa". És per això que els firmants es comprometen a treballar per una Catalunya que "lideri" una Espanya "moderna i europea" que estigui "orgullosa de la seva història, tradicions, riquesa cultural i lingüística i model de convivència plural".

La nova associació té intenció de reunir-se amb tots els partits amb representació al Parlament i al Congrés i es presentarà oficialment el dia de Sant Jordi al Teatre Victòria de Barcelona.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut