Taller de ràdio en una aula d'acollida.
Diferents ajuntaments ofereixen voluntàriament serveis d'acollida amb diferents continguts, com tallers de ràdio.
Barcelona

El govern unificarà els programes d'acollida d'immigrants a tots els municipis de més de 20.000 habitants

La Generalitat enllesteix un programa de formació per a nouvinguts homologat que s'aplicarà als municipis de més de 20.000 habitants

RedaccióActualitzat

La Generalitat està enllestint un programa únic d'acollida per a tots els ajuntaments de més de 20.000 habitants que inclourà formació sobre l'entorn social, polític i cultural de Catalunya. Seran gratuïts i s'hi podran apuntar persones nouvingudes, ja arribin des de l'estranger o des d'una altra comunitat espanyola, i la principal novetat és la inclusió d'un mòdul centrat en el coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic.

Actualment diferents ajuntaments ja presten de forma voluntària serveis d'acollida i el que es pretén és homologar-los, concretant i unificant els seus continguts. El decret que li donarà cobertura, i que desplega la Llei d'Acollida de 2010, s'aprovarà, si no hi ha contratemps, abans de l'estiu.

El programa d'acollida comprèn un curs de coneixement de l'entorn social d'un mínim de 15 hores que inclou visites a llocs i institucions emblemàtiques i presentacions dels equipaments públics i de les entitats de cada territori.

Hi ha dos mòduls més de formació, un de 15 hores sobre el món laboral, o bé qualsevol dels cursos que ofereix el Servei d'Ocupació de Catalunya, i un altre que comprèn dos cursos d'un mínim de 90 hores cadascun sobre competències lingüístiques en català i castellà, que han de permetre superar un nivell entre l'A1 i l'A2 del marc europeu comú.

El projecte de decret, a què ha tingut accés EFE, explicita que aquesta formació es podrà convalidar totalment o parcialment amb altres mòduls o processos formatius.

Anar al contingut