Barcelona

Jaume Cabré: "No us arronseu, president Mas"

L'escriptor es dirigeix al president de la Generalitat en l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi

RedaccióActualitzat

"No us arronseu, hi ha molta gent al vostre voltant, no esteu sols, som cada vegada més i més il·lusionats". L'escriptor Jaume Cabré s'ha dirigit d'aquesta manera al president de la Generalitat, Artur Mas, en l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi. Cabré ha parlat en nom dels premiats, tot i que ha aclarit que aquesta afirmació la feia a títol personal.

Cabré també ha exalçat la vitalitat cívica i cultural de Catalunya i ha dit que tots els guardonats fan el seu treball amb ganes de tenir "un país millor". "Som capaços de moltes coses perquè tenim un somni davant, no a l'horitzó", ha continuat l'autor de grans èxits com "Les veus del Pamano" o "Jo confesso".

La Generalitat ha entregat aquest dimarts les Creus de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats. A més de Cabré, altres guardonats han estat el compositor barceloní Xavier Benguerel, la fotoperiodista de Terrassa Joana Biarnés, el director de la RAE, José Manuel Blecua Perdices, l'actriu Vicky Penya, el periodista Josep Maria Martí, l'historiador i monjo de Montserrat Hilari Raguer i la jurista especialitzada en Dret Internacional privat Alegria Borràs, entre d'altres.

Mas: "La dinàmica dels estats no pot ofegar la dinàmica dels pobles"

En el seu discurs, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat que Catalunya "és un país amb una base cultural sòlida i un bon teixit associatiu que pot aglutinar gent molt diversa en un projecte comú potent" i que aquest és un missatge que es pot transmetre a Europa.

Encara sobre Europa, Mas ha destacat que un altre dels missatges que Catalunya pot llançar al continent és que "la dinàmica dels estats no pot ni ha d'ofegar la dinàmica dels pobles". En aquest sentit, el president de la Generalitat ha retret que en aquests moments a nivell europeu "es parla massa" dels estats, que "no deixen de ser estructures administratives" i "menys de la força i dinàmica dels pobles".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut