El líder del PSC de Girona, Juli Fernández. (Foto: ACN)
El líder del PSC de Girona, Juli Fernández. (Foto: ACN)
Barcelona

Juli Fernández descarta convocar un congrés extraordinari abans de fer primàries

El líder del PSC de Girona qualifica de "maniobra" la renúncia en bloc dels deu membres de l'executiva socialista gironina

RedaccióActualitzat

El líder del PSC de Girona, Juli Fernández, ha avançat que no se celebrarà el congrés que vol forçar el bloc de deu membres de l'executiva socialista gironina dimissionaris si no és que abans hi ha les primàries, que havien de fer-se a finals de juny, per escollir el candidat a alcalde per Girona.

Fernández ha qualificat de "maniobra" la renúncia de Joaquim Nadal, Pia Bosch, Manel Nadal, Joan Bernat, Ruth Rosique, Jordi Figueras o Maria Quer, entre d'altres.

El dirigent ha afegit que la decisió sobre la possible celebració del congrés la prendrà després d'una reunió de l'executiva la setmana que ve. A més, també es convocarà els primers secretaris de les diferents agrupacions socialistes de la província "per conèixer l'opinió de la militància", ha asseverat.

"Els militants són realment els propietaris del partit", ha assenyalat Fernández, per a qui el grup que ha deixat els seus càrrecs busca "la seva quota de poder".

La desena de dirigents dimissionaris, que al·leguen un allunyament de la direcció amb la ciutadania pel seu rebuig al dret a decidir, pensava que amb la seva decisió de desvincular-se de l'executiva s'hauria de convocar un procés congressual en un termini de dos mesos que frenaria les primàries.

En aquest sentit, Fernández ha negat "que s'hagi traït el programa electoral" i reitera que el PSC sempre ha defensat la celebració d'una consulta sobiranista a Catalunya acordada i dins d'un marc legal.

El primer secretari dels socialistes a Girona ha recordat a més als dimissionaris que "Europa és molt important", en referència a les pròximes eleccions del 25 de maig, i ha lamentat que "a ells no els interessi el partit".

En total són ja 19 dels membres dimitits de l'executiva del PSC de Girona, que compta amb un total de 43, una fractura que si bé no obliga a avançar el congrés dels socialistes gironins -hauria de dimitir el 51 % de l'executiva- aboca al partit a un futur conclau provincial, que es preveu convuls, segons fonts socialistes.

Anar al contingut