Un combatent rebel davant de la mesquita de Bentiu on hi va haver la matança. (Foto: Reuters)
Un combatent rebel davant de la mesquita de Bentiu on hi va haver la matança. (Foto: Reuters)
Juba

Les Nacions Unides denuncien la matança ètnica de més de 200 civils al Sudan del Sud

L'ONU acusa una emissora de ràdio del país d'incitar a l'assassinat de la tribu dinka

RedaccióActualitzat

Les converses de pau per posar fi a la guerra civil al Sudan del Sud s'han tornat a ajornar, mentre apareixen més indicis i testimonis de la matança de civils a Bentiu, la setmana passada. Les Nacions Unides acusen els rebels de l'exvicepresident i líder rebel Riek Machar, d'assassinar per motius ètnics una part de la població de la tribu dinka d'aquesta localitat del nord del país, clau per al control dels pous petrolers.

Segons l'ONU, els partidaris de Machar utilitzen la ràdio per incitar a la massacre, igual que es va fer a Ruanda el 1994. Ho explica el portaveu de la missió de les Nacions Unides al Sudan del Sud, Joseph Contreras: "Condemnem enèrgicament els assassinats de civils de la setmana passada en aquest estat, que es van cometre per raons ètniques i de nacionalitat. Condemnem, també, l'ús de l'emissora Ràdio Bentiu 99 FM per transmetre missatges d'odi dirigits a determinats grups ètnics."

El portaveu dels rebels, però, no s'ha responsabilitzat de la matança de la zona de Bentiu. Fins ara les Nacions Unides han comptabilitzat un mínim de 200 cossos sense vida.

 

 

 

Anar al contingut