Madrid

Cosidó cessa el responsable dels antidisturbis de Madrid pel 22-M

101 ferits, "un nombre de ferits inacceptable", va ser el balanç de la Marxa de la Dignitat a Madrid

RedaccióActualitzat

101 ferits va ser el balanç de la Marxa de la Dignitat a Madrid el 22-M, dels quals 13 van haver de ser hospitalitzats. Un mes després, el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, ha assumit al Congrés que hi va haver "errors de coordinació a l'hora de transmetre les ordres" en els incidents que es van registrar. Segons ell, això va provocar "un nombre de ferits inacceptable", per la qual cosa ha anunciat el cessament del cap de la Primera Unitat de la UIP, és a dir, el de les unitats d'antidisturbis de la Comunitat de Madrid.

El destituït és l'inspector Javier Virseda, que tot just feia uns mesos que era en el càrrec des que va arribar del seu destí a Màlaga de la mà de l'actual comissari general de Seguretat Ciutadana, Florentino Villabona, un altre dels assenyalats pels sindicats policials com a responsable del que va passar, juntament amb el destituït i el responsable a nivell nacional de les UIP.

Cosidó ha anunciat el cessament tot i anunciar l'arxivament de la investigació interna que havia d'aclarir el comportament de l'operatiu del 22-M després que no s'ha pogut "individualitzar possibles irresponsabilitats".

"S'ha conclòs que el desplegament va ser correcte, l'esdeveniment social es va afrontar amb un nombre idoni de policies amb prou informació", s'afegeix a les conclusions d'aquesta informació reservada.

Defensa la detenció del veí de Cadaqués a la final de la Copa

Cosidó ha defensat que l'actuació dels agents que van detenir el veí de Cadaqués durant la final de la Copa del Rei a Mestalla va ser "correcta davant la resistència que va oposar aquesta persona". Segons la seva versió, va acabar detingut perquè es va negar a identificar-se i es va resistir de forma "bastant activa".

Rafa Martín assegura, en canvi, que el van agredir per portar una estelada penjada al coll. El jove va quedar en llibertat provisional.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut