El president Mas ha regalat una rosa a la seva dona, que li ha respost amb un petó. (Foto: EFE)
El president Mas ha regalat una rosa a la seva dona, que li ha respost amb un petó. (Foto: EFE)
Barcelona

Les anècdotes d'aquest Sant Jordi

RedaccióActualitzat

Entre roses i llibres, la diada de Sant Jordi sempre deixa nombroses anècdotes i imatges curioses. Escriptors, músics, presentadors de televisió, esportistes o polítics passegen pels carrers i signen llibres, apropant-se als ciutadans i mostrant-se d'una altra manera. Això inclou el president de la Generalitat. Després del seu discurs institucional i de la tradicional missa de Sant Jordi, Artur Mas ha regalat una rosa a la seva dona, Helena Rakosnick, que li ha respost amb un petó. Els fotògrafs han immortalitzat el moment.

També en l'àmbit polític, representants del sector editorial s'han reunit aquest dimecres amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha vingut de visita a Barcelona. Els editors han aprofitat la coincidència amb la diada per regalar-li dues roses i un exemplar del llibre "Tot el que cal saber sobre la cultura catalana", en una edició traduïda al castellà, l'anglès i l'alemany.

En un estand al portal de l'Àngel, han coincidit signant llibres Alfred Bosch i Belén Esteban. El diputat d'ERC al Congrés li ha regalat el seu últim llibre, titulat "Como amigos: la independència de Cataluña interesa a los españoles". La presentadora s'ha deixat fer fotografies amb l'exemplar de Bosch i ha afegit que està "en contra de la separació. Catalunya és Espanya". Belén Esteban no ha correspost el gest de Bosch i no li ha regalat un exemplar de la seva autobiografia "Ambiciones y reflexiones", llibre que estava firmant.  

Una altra de les imatges del dia ha tingut lloc a la Rambla, epicentre de la diada. El conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, s'ha creuat amb la líder d'UPyD, Rosa Díez, que ha vingut a la capital catalana a firmar llibres. Espadaler ha evitat saludar-la.

La diada es va avançar un dia al Senat. Josep Lluís Cleries, exconseller de Benestar de la Generalitat i ara senador, va aprofitar el ple de dimarts al Senat per fer-li un regal avançat de Sant Jordi a Mariano Rajoy. Cleries va obsequiar el president espanyol amb "Els altres catalans", de Paco Candel, un llibre que tracta sobre la immigració massiva que va viure Catalunya a mitjans del segle XX i la pluralitat de la societat catalana.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut