La informació del diari "La Razón" en què s'assenyalava els jutges a favor de la consulta.
Un comissari va ordenar que s'identifiqués els magistrats a favor de la consulta.
Barcelona

Un comissari de la policia espanyola va ordenar que s'identifiqués els jutges del manifest sobiranista

Els dos inspectors que van rebre les ordres declaren que van fer un informe amb les fotos del DNI i els noms dels magistrats

RedaccióActualitzat

El comissari en cap de la Brigada d'Informació de la policia espanyola a Barcelona va ordenar a dos inspectors del cos fer un informe sobre els 33 jutges favorables al dret a decidir, que van firmar un manifest a favor de la consulta sobiranista. Així ho han declarat aquest dimecres al jutjat els dos inspectors que van accedir a la base de dades del DNI per consultar les fotografies i els noms dels magistrats, una informació que van incloure en la documentació entregada al seu comissari. Dels 33 jutges, 26 van aparèixer amb la foto del DNI publicada al diari "La Razón". Els magistrats ho van denunciar per revelació de secrets.

La declaració com a testimonis dels inspectors ha durat uns 20 minuts cadascuna i s'ha limitat a explicar que el comissari els va ordenar comprovar si els noms dels 33 jutges signants del manifest eren reals. Per això, van accedir a la base de dades del DNI per comprovar-ho. Un cop feta aquesta operació, els inspectors van buscar els noms per internet, per constatar que efectivament eren jutges i magistrats destinats a Catalunya. Amb tota la informació, incloses les fotografies del DNI, van elaborar un informe, que van lliurar al comissari. Els inspectors han dit que no van passar la informació a "La Razón".

Tot apunta que les diferents parts sol·licitaran ara la declaració dels altres dos agents policials que van consultar els DNI dels jutges, destinats a Alcalá de Henares i Madrid, així com del comissari de Barcelona que va ordenar l'informe i potser algun responsable del diari implicat. Els dos inspectors que han declarat aquest dimecres han assegurat que no treballen a la mateixa unitat que els altres dos agents de Madrid i Alcalá de Henares.

 

Anar al contingut