Barcelona

El moviment Societat Civil Catalana clama contra "l'amenaça secessionista" en l'acte fundacional

La plataforma, on hi ha membres de diversos partits, omple el Teatre Victòria en la presentació oficial

RedaccióActualitzat

Societat Civil Catalana, el moviment constituït per mobilitzar els contraris a la independència, ha fet una crida a actuar contra l'"amenaça secessionista" en l'acte fundacional de la plataforma. El Teatre Victòria de Barcelona s'ha omplert amb motiu de la presentació, a la qual han assistit representants de diversos partits.

Malgrat aquesta presència, la plataforma assegura que no vol fer política. "Mai no direm als partits ni als governs el que han de fer. Però estarem atents perquè ningú intenti instrumentalitzar la democràcia o les nostres institucions", ha afirmat el president de l'entitat, Josep Rosiñol.

Empresaris, juristes, acadèmics i professionals d'àmbits diversos integren el moviment, que es reivindica com a veu de la "majoria de catalans" preocupats pel secessionisme i defensa una Catalunya "democràtica, basada en el respecte a l'Estat de Dret".

El manifest del col·lectiu proclama que Catalunya "no està 'oprimida'" i afegeix que no hi ha "cap argument polític, econòmic o afectiu que justifiqui els enormes costos socials del 'procés' independentista". "Els catalans no volem sentir-nos estrangers a casa nostra", assegura. Per això conclou que cal moure's per aconseguir "una Catalunya oberta en una Espanya de tots".

Entre els polítics que han anat a l'acte n'hi havia del Partit Popular, com Àngels Esteller o José Antonio Coto; el diputat del PSC al Congrés i exdelegat del govern espanyol a Catalunya Joan Rangel; diputats de C's com Carina Mejías o Matías Alonso i també Ramon de Veciana, d'UPyD, i Santiago Abascal, de Vox.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut