Correa, amb el birret que l'acredita com a doctor "honoris causa". (Foto: EFE)
Correa, amb el birret que l'acredita com a doctor "honoris causa". (Foto: EFE)
Barcelona

Correa, investit doctor "honoris causa" per la UB per les seves polítiques econòmiques alternatives

El president de l'Equador és distingit per les seves polítiques econòmiques alternatives

RedaccióActualitzat

La Universitat de Barcelona ha investit doctor "honoris causa" el president de l'Equador, Rafael Correa, com a reconeixement a les seves polítiques econòmiques alternatives, que han reduït la pobresa, l'atur i les desigualtats al seu país.

En el discurs d'acceptació, Correa, que és economista, ha dedicat el doctorat als seus compatriotes emigrats, que són 300.000 a tot l'Estat i als quals ha qualificat d'"herois". "Tant de bo s'entengui que són exiliats de la pobresa", ha remarcat.

Correa ha alertat que la política que ell ha dut a terme a l'Equador és justament la contrària a la que s'està aplicant a Europa. "Veig amb preocupació i pena que aquí s'estan cometent els mateixos errors" que van portar l'Equador a la crisi del 1999. I ha sentenciat que la solució passa per decidir "qui mana, si les elits o les majories", perquè "l'ordre mundial és injust i immoral, només està pensat per als poderosos".

El dirigent equatorià, que ha defensat la dació en pagament i ha criticat les polítiques de crèdit dels bancs, ha fet diverses mencions a Catalunya. Ha elogiat la festa de Sant Jordi, les "lliçons d'identitat i dignitat" de la resistència catalana davant la persecució del franquisme o també figures com les d'Antoni Gaudí, Montserrat Caballé, Pau Casals i Joan Manuel Serrat.

Anar al contingut