Jorge Fernández Díaz, Artur Mas i Mariano Rajoy, durant l'acte d'inauguració del Saló de l'Automòbil del 2013.
Jorge Fernández Díaz, Artur Mas i Mariano Rajoy, durant l'acte d'inauguració del Saló de l'Automòbil del 2013.
Barcelona

Fernández Díaz creu que Mas i Rajoy tenen marge per a la negociació, però que la "línia vermella" és la unitat d'Espanya

El ministre de l'Interior creu que hi ha marge de negociació de cara a la reunió que ha de mantenir pròximament el president de la Generalitat amb Mariano Rajoy

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha valorat a reunió que ha de mantenir el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i ha assegurat que hi ha marge per a la negociació sobre qüestions que interessen a Catalunya. Fernández Díaz, però, ha advertit Mas que la "línia vermella" és la unitat d'Espanya, sobre la qual Rajoy no pensa debatre.

Després de presidir la presentació dels nous 104 policies nacionals destinats a Catalunya, el ministre de l'Interior ha afirmat que "es pot parlar de tot, tant de bo que parlin de tot el que convé als catalans i al conjunt dels espanyols, però no és negociable allò que no pot negociar el president, que és la sobirania nacional i la unitat d'Espanya".

Fernández Díaz ha insistit que "un referèndum d'autodeterminació no té cabuda a la Constitució" i, davant la possibilitat que al setembre s'aprovi la llei de consultes catalana i es convoqui el referèndum del 9-N, s'ha mostrat convençut que les autoritats catalanes no plantejaran una iniciativa il·legal: "per Europa i el món civilitzat no es pot circular al marge de la llei: al marge de la llei és la llei de la selva, on guanya el més fort i no el que té més dret".

El ministre també ha denunciat que va ser una "falta de respecte" que Rajoy s'assabentés a través dels mitjans de comunicació de l'acord sobre la data i la pregunta per a la consulta. "Catalunya es caracteritza per un respecte a les formes i una sensibilitat i no era esperable que des de Catalunya sortís d'aquesta manera una iniciativa d'aquestes característiques", ha lamentat.

Anar al contingut