París

Un estudi conclou que l'esquizofrènia també està associada al sistema immunològic

Un estudi a escala internacional conclou que la malaltia està associada al sistema immunològic

RedaccióActualitzat

Un estudi a escala internacional confirma el que ja se sabia: que la genètica és fonamental en el desenvolupament de l'esquizofrènia. Però, a més, el treball detalla que, al marge dels factors ambientals, que també hi intervenen, la malaltia està associada al sistema immunològic.


Pel que fa a la genètica, s'han descrit 108 àrees del genoma humà implicades en la malaltia. Com més àrees d'aquestes estiguin alterades, més possibilitats de patir-la. No es tracta d'un gen de l'esquizofrènia, sinó que hi entra en joc tot un sistema molt més complex. De fet, és la interacció entre els gens el que determina que el risc de tenir la malaltia vagi incrementant-se.

Però la genètica no ho explica tot. Els factors ambientals són clau. Alguns, com el consum de tòxics o l'estrès durant la infància, poden ser el desencadenant de la malaltia. D'altres, especialment un entorn afectiu i social estable, ens en poden protegir. Una de les aportacions més innovadores de l'estudi és que ha demostrat que l'esquizofrènia també està associada al sistema immunològic.

Tot plegat obre moltes perspectives molt interessants per a la investigació i el tractament futur: serà amb medicaments que ajudaran els que tenim actualment per tal d'augmentar les defenses de l'organisme.

L'estudi, publicat a la revista "Nature", s'ha fet a escala internacional i hi han participat 113.000 persones, un terç de les quals estan afectades per aquesta malaltia mental.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut