Madrid

El BBVA afirma que Catalunya Banc aportarà un benefici de 300 milions a partir del 2018

Aquest és el càlcul que fa l'entitat dirigida per Francisco González després d'adquirir Catalunya Banc per 1.200 milions

RedaccióActualitzat

El BBVA calcula que la compra de Catalunya Banc contribuirà al benefici net atribuït del grup amb una mitjana de 300 milions d'euros l'any a partir del 2018, segons ha avançat el director d'Estratègia i Finances de l'entitat, Jaime Sáenz de Tejada. En una presentació amb analistes, Sáenz de Tejada ha explicat que l'operació tancada aquest dilluns té "riscos molt baixos" i que generarà valor al grup des del principi. El directiu del BBVA preveu que l'operació es tanqui el primer quadrimestre de l'any que ve.

A més, el director d'Estratègia diu que els costos de sinergies se situaran per sobre del 40% dels costos bàsics de Catalunya Banc. Els costos de reestructuració arribaran als 450 milions.

El BBVA ha presentat la millor oferta al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per obtenir Catalunya Banc, amb un import de 1.187 milions d'euros, superant les altres dues entitats que van presentar oferta vinculant, el Banc Santander i CaixaBank. Amb aquesta compra, el banc presidit per Francisco González duplica la seva presència a Catalunya. Ja es va quedar Unimm. Aquesta vegada compra una entitat nacionalitzada -l'Estat hi ha injectat més de 13.000 milions d'euros-, la que més diners públics ha rebut en proporció al seu volum.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut