Madrid

La reunió entre Rajoy i Mas se celebrarà dimecres de la setmana que ve, 30 de juliol

En els darrers dies, tots dos presidents han deixat clar que ratificaran les seves posicions al voltant de la consulta

RedaccióActualitzat

Ja hi ha data per a la reunió entre el president del govern espanyol i el de la Generalitat. Mariano Rajoy rebrà Artur Mas dimecres de la setmana vinent, 30 de juliol, a La Moncloa.

Els dos executius han tancat finalment una data, pendent des de la conversa telefònica que Mas i Rajoy van mantenir l'11 de juliol. Des d'aquell dia, Mas i Rajoy han creuat una sèrie de declaracions en les quals han deixat clar que, en la trobada, ratificaran les seves respectives posicions al voltant de la consulta que diversos partits catalans volen celebrar el proper 9 de novembre.

Mas es va mostrar disposat a negociar els "termes" de la consulta si el president espanyol accepta fer-la i li ha demanat que assumeixi "riscos" per aconseguir l'entesa amb Catalunya. Per la seva banda, Rajoy va avisar Mas que "no faré el que no puc ni he de fer" i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va assenyalar que la unitat d'Espanya és la "línia vermella" en el diàleg entre els dos presidents.

Reunió gairebé un any després

Rajoy i Mas es van reunir per última vegada fa prop d'un any, a finals d'agost de 2013, en una trobada secreta a Madrid. En un debat al Congrés el 9 de juliol, Duran va reptar Rajoy a revelar que Mas li havia demanat una reunió quan van coincidir a la proclamació de Felip VI. Des de La Moncloa es va assegurar que no hi havia hagut cap petició formal, però que si Mas ho demanava, es veurien immediatament. "Si em truca demà, ve demà", va dir Rajoy. El president de la Generalitat va confirmar l'endemà que havia demanat una trobada amb el president espanyol, però que no havia rebut resposta, un fet que el govern del PP va negar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut