París

Hollande avisa el rei Felip que la crisi alimenta "les identitats regionals que volen ser nacionals"

En la primera visita oficial dels reis Felip i Letícia a França, el monarca ha defensat la necessitat de "donar un nou impuls al projecte europeu".

RedaccióActualitzat

Primera visita oficial dels reis Felip VI i Letícia a França i, sobre la taula, Catalunya. En la recepció que els ha fet el president de la República al Palau de l'Elisi, François Hollande ha volgut conscienciar el nou monarca espanyol que ha arribat al tron en un moment transcendent per a Europa, en què es fa més necessari que mai materialitzar el creixement econòmic.

La crisi és un greu problema per a l'economia dels països i dels seus ciutadans, però també té efectes en les identitats de les regions. És en aquesta reflexió que Hollande ha fet una referència implícita a Catalunya:

"La crisi ha colpejat durament, i això ha creat desconfiança respecte a la Unió Europea. Un sentiment d'allunyament que alimenta la temptació de replegar-se i les identitats regionals que volen ser identitats nacionals. En aquest context, cal reafirmar la força dels nostres valors".

El mandatari francès ha afegit que Espanya ha estat sempre un lloc d'intersecció de cultures i civilitzacions, i que no es pot dissociar del futur d'Europa.

Felip VI ha parlat del compromís d'Espanya amb Europa i ha dit que és conscient dels reptes que té al davant. Així, s'ha brindat a anar de bracet amb els francesos per "donar un nou impuls al projecte europeu" i ha assegurat, en consonància amb la petició de creixement d'Hollande, que la prioritat ha de ser "treballar pel creixement econòmic".

"Desitgem i hem d'aconseguir una cohesió econòmica, social i territorial més gran, incrementar el benestar dels nostres ciutadans i donar respostes als problemes que els preocupen".

Felip, que està de visita a França amb motiu d'una exposició sobre Velázquez que es farà a París a la primavera, ha aprofitat per agrair a Hollande el llarg període de col·laboració en matèria policial entre els dos països, i especialment en la lluita antiterrorista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut