Brufau ha posat com a exemple Tarragona, per la combinació d'indústria i turisme.
Brufau ha posat com a exemple Tarragona, per la combinació d'indústria i turisme.
Las Palmas de Gran Canària

Repsol començarà les prospeccions a les Canàries l'últim trimestre de 2014

El president de la companyia, Antoni Brufau, assegura que es crearan 5.000 llocs de treball i remarca que "això és progrés"

RedaccióActualitzat

El president de Repsol, Antoni Brufau, ha anunciat que les prospeccions petrolieres a les Canàries començaran l'últim trimestre d'aquest any i ha demanat que es desdramatitzi aquest tema perquè "això és progrés".

A la sortida d'una trobada amb empresaris a Gran Canària, Brufau ha explicat que Repsol està pendent de l'autorització definitiva del Ministeri d'Indústria per començar l'explotació. Això està en fase d'al·legacions, però el termini acaba aquesta setmana. Un cop es disposi de l'autorització, començarà el procés de planificació de l'exploració. Si "no hi ha més barreres", els sondejos podrien produir-se l'últim trimestre de l'any per investigar si hi ha o no hidrocarburs.

La intenció de Repsol ha estat qüestionada pels empresaris del sector turístic de l'arxipèlag. El president de Repsol ha afirmat que Canàries "té un sector turístic de primeríssima magnitud" i això "no ha de ser excloent de l'altre, han de conviure junts" igual que passa a Noruega, Califòrnia, Itàlia o Tarragona.

En referència a Catalunya, ha remarcat que rep 5 milions de turistes i té una plataforma a 40 quilòmetres. A Tarragona conviuen una refineria, un parc d'atraccions, un complex químic i un port industrial, ha recordat.

Sobre la possibilitat que el projecte pugui ser aturat per la Justícia, Brufau ha estat clar: "Aquest projecte és molt important. Si hi ha barreres jurídiques, doncs no el farem, però serà una pena per a Espanya i per a Canàries".

El president de Repsol ha assegurat que, si es confirma que hi ha petroli, es podrien crear fins a 5.000 llocs de treball. El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va assegurar que les Canàries podrien tributar fins a 400 milions d'euros. Brufau s'ha limitat a respondre que Repsol paga els impostos que indiquen les autoritats.

Anar al contingut