Tel Aviv

Aerolínies nord-americanes i europees cancel·len els seus vols a Tel Aviv pel conflicte de Gaza

La caiguda d'un coet en una zona pròxima a un aeroport inquieta les aerolínies en la tercera setmana de l'ofensiva de Gaza, que ja suma més de 600 morts

RedaccióActualitzat

Companyies nord-americanes i europees han suspès els vols a l'aeroport Ben Gurion, de Tel Aviv, per la tensió que es viu a la Franja de Gaza. La caiguda d'un coet a menys d'un quilòmetre de les instal·lacions aeroportuàries, situades a disset quilòmetres de la capital israeliana, ha fet que aerolínies com Delta i United Airlines, Air France, Lufthansa, Brussels Airlines, EasyJet, Air Canada, Germanwings, Austrian Airlines o Swiss Airlines hagin decidit interrompre temporalment el trànsit aeri cap a o des de la ciutat.

De fet, l'Agència de Seguretat Aèria nord-americana ha prohibit a les seves companyies que hi volin durant almenys 24 hores. Tot això quan no fa ni una setmana de l'atac a l'avió de Malaysia Airlines a Ucraïna.

També Iberia i Vueling han cancel·lat els trajectes previstos per aquest dimarts a la nit i matinada de dimecres. La interrupció s'allargarà en funció de com evolucioni la situació. Des de l'aeroport del Prat, les afectacions són els vols de Vueling i d'Air Europa, mentre que encara és possible anar fins a Tel Aviv amb Israel Airlines. 

El ministre israelià de Transports, Israel Katz, ha replicat que no hi ha "cap motiu" per anul·lar els vols i ha remarcat que la seguretat tant dels aparells com dels passatgers està garantida.

L'ofensiva de Gaza ja ha entrat en la tercera setmana. Els bombardejos i l'operació terrestre de les forces israelianes ja han causat més de 600 morts, una xifra que França ha considerat "inacceptable". En declaracions a la cadena privada TF1, el cap de la diplomàcia francesa, Laurent Fabius, ha demanat una resposta "proporcionada" a l'amenaça del llançament de coets.

L'exèrcit hebreu ha bombardejat diverses mesquites, una escola de l'ONU que es fa servir de refugi de civils i les seus de dos mitjans de comunicació.

En el cas de l'escola, no hi ha hagut víctimes perquè el director del centre, on hi havia més de mil refugiats, ja havia ordenat desallotjar l'edifici per la proximitat de les tropes.

Pel que fa als mitjans de comunicació atacats, han estat les seus d'Al-Jazeera i l'agència nord-americana de notícies Associated Press. No hi ha hagut víctimes. Un dels reporters ha explicat a l'agència EFE que els han dit que ha estat "un error, però que era millor que no ens hi tornéssim a acostar".

L'exèrcit d'Israel, que ha patit 27 baixes en aquesta ofensiva, ha confirmat que un soldat seu, Shaül Aron, ha desaparegut. Fa dos dies que el braç armat de Hamas va anunciar la captura d'un uniformat amb aquest mateix nom, i a Israel gairebé el donen per mort.

Els esforços diplomàtics per reconduir el conflicte -que ja ha causat 120.000 refugiats- continuen, amb la presència del secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, al Caire.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut