Sáenz de Santamaría ha remarcat la posició de l'executiu espanyol sobre la consulta. (Foto: EFE)
Sáenz de Santamaría ha remarcat la posició de l'executiu espanyol sobre la consulta. (Foto: EFE)
Santiago de Xile

Sáenz de Santamaría: "Dins la Constitució el president de la Generalitat trobarà el govern sempre"

La Generalitat s'ha mostrat molesta per la manera com La Moncloa ha anunciat la trobada entre Mas i Rajoy

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que la reunió prevista entre Mariano Rajoy i el president de la Generalitat, Artur Mas, respon a "la voluntat de diàleg i l'esperit constructiu" del govern.La trobada es farà a tres mesos per la consulta del 9 de novembre. 

"Dins de la Constitució i de les lleis sap el president de la Generalitat que trobarà el govern sempre", ha emfatitzat Sáenz de Santamaría. "Nosaltres també som govern dels catalans i estem disposats a parlar i a dialogar perquè puguem respondre a les demandes i necessitats dels ciutadans d'aquesta comunitat autònoma de la millor manera possible". "El president Mas sap de la nostra posició sobre l'assumpte del referèndum. És molt clara i li hem dit sempre. També ho ha fet el propi Parlament de la nació i el Tribunal Constitucional", ha afegit. 

La vicepresidenta del govern espanyol ha fet aquestes declaracions des de Santiago de Xile, després rde reunir-se amb la presidenta del país Michelle Bachelet. Aquest viatge forma part d'una gira que també l'ha portada al Perú. 

D'altra banda, la Generalitat s'ha mostrat molesta per la manera com La Moncloa ha anunciat la trobada. El govern espanyol ha emès un comunicat on, primer, fa saber que Rajoy es reunirà dilluns amb el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Després parla de la reunió del president català dimecres.La Generalitat manté que Mas hi anirà amb actitud dialogant, bon to i obert a parlar de tot. Demana a Rajoy que faci el mateix.

 

Anar al contingut