El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers.
El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers. (Foto: ACN)
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona desplegarà 16 informadors les nits dels caps de setmana per reduir el soroll

És una de les mesures del Pla Silenci 2014, que ha explicat el regidor de Serveis Urbans, Joan Puigdollers

RedaccióActualitzat

Com a part del Pla Silenci 2014, l'Ajuntament de Barcelona desplegarà aquest estiu 16 informadors per mirar de reduir el soroll als punts d'oci nocturn. Aquests informadors, que disposaran de sonòmetres, estaran d'onze de la nit a sis de la matinada de dijous a dissabte a les zones amb més soroll nocturn del Poblenou, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc.

El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, ha defensat aquestes actuacions com una mena de "microcirurgia" per a la prevenció i sensibilització. Les mesures d'aquest pla s'allargaran fins a la propera tardor.

A més d'aquests informadors, el districte de Ciutat Vella estarà especialment reforçat, amb quatre equips de dos agents cívics que cada nit, de dotze a quatre de la matinada, voltaran per la Barceloneta, la plaça Reial, el passeig del Born i la zona nord del Raval mirant de conciliar l'oci nocturn amb el descans dels veïns.

No són les úniques accions que està portant a terme l'executiu de Trias. A la confluència del carrer d'Enric Granados amb la Diagonal s'estan reorganitzant les terrasses per minimitzar els sorolls.

Una altra mesura és la projecció d'imatges a la vorera que busquen sensibilitzar els usuaris de la via durant les nits de dijous, divendres i dissabte. Això es posarà en marxa a finals de juliol a Ciutat Vella, les Corts i Sant Martí i a la tardor, a Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia.

Anar al contingut