L'Hospitalet de Llobregat

Treballadors de Bellvitge fan una crida a una gran "marea blanca" en defensa de la sanitat pública

Treballadors del centre, usuaris i veïns que protesten a favor de la sanitat pública exigeixen que s'augmenti el pressupost per garantir l'atenció dels malalts

RedaccióActualitzat

La protesta a l'Hospital de Bellvitge puja de to. Treballadors del centre, usuaris i veïns que protesten a favor de la sanitat pública exigeixen que s'augmenti el pressupost per garantir l'atenció dels malalts. El sindicat de metges i infermeres insisteix que el tancament de llits continua saturant les urgències del centre i assenyala que hi ha nou pacients que es neguen a ser traslladats a una altra planta, seguint l'exemple del jove de 18 anys Dani Sierra, per por que es tanquin definitivament les unitats que ocupen actualment.

Els treballadors de l'hospital denuncien que ara hi ha 48 llits tancats dels 200 que es preveu bloquejar durant el mes d'agost, una situació que, alerten, posa "en risc" els pacients. "Estem patint les conseqüències de les retallades i això pot tenir conseqüències greus", ha lamentat el president de la junta de personal de l'hospital, Ramon Montoya.

Els sindicats sospiten que darrere d'aquest tancament de llits podria haver-hi l'objectiu de fer evident que a la sanitat pública les coses no acaben de rutllar per tal de justificar desviacions de pacients i recursos als centres privats. En aquest sentit, denuncien que en un mes la llista d'espera s'ha escurçat en 1.500 pacients, derivats a hospitals privats. També es queixen que la direcció de Bellvitge vol tancar una de les tres UCIs que té l'hospital.

Crida a una "marea blanca"

Els treballadors de l'hospital volen sumar la resta d'hospitals i centres sanitaris de la xarxa pública a la seva reivindicació en contra de les retallades. "Uniu-vos a la marea blanca perquè amb el suport de tots podem salvar una sanitat pública en risc", ha dit Montoya.

Treballadors, pacients i veïns de Bellvitge han protestat plegats aquest dimecres en contra del tancament de llits durant l'estiu. Miguel Mansergas, representant de la Federació d'Associacions de Veïns de l'Hospitalet, ha defensat que a l'estiu "calen els mateixos serveis" que durant la resta de l'any, perquè, "amb la crisi, moltíssima gent ja no pot marxar de vacances".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut