El juliol s'acaba amb un dia molt estiuenc

Dijous s'acaba un mes de juliol més inestable del normal, però l'ultim dia és molt estiuenc. Domina el sol i pugen les temperatures. Divendres, el temps tornarà a ser més insegur i es formaran tempestes intenses. El temps complicat continuarà dissabte.

Actualitzat

El juliol s'acaba i deixa una sensació i unes dades d'estiu a mitges, però l'últim dia serà típicament estiuenc, de sol i calor. Tot i això, hi haurà un petit canvi respecte de dimecres: un nou augment de l'aire fred a les capes altes atmosfèriques. El nou canvi de temps s'acabarà de manifestar divendres.

Sol i calor

Dijous ha començat força assolellat arreu, fins i tot al vessant nord del Pirineu, on s'ha dissipat gairebé tota la nuvolositat acumulada els últims dies. Només quedaven alguns restes de núvols baixos a la Vall d'Aran, i d'altres molt puntuals al sud de la costa central. L'ambient assolellat de l'inici continuarà a la major part del país al llarg de tota la jornada, però a la tarda hi haurà petits canvis. Creixeran alguns núvols d'evolució al Pirineu i a punts del nord-est, sense que es pugui descartar algun xàfec puntual. A banda, els vents humits poden acumular alguns núvols baixos al final del dia a punts de la costa, sobretot a la costa central i al nord de la Costa Daurada.

Els vents dominaran del sud i sud-oest. La tramuntana desapareixerà de l'Alt Empordà. El flux de vent càlid farà pujar els termòmetres gairebé arreu. Les mínimes han estat entre 1 i 4 graus més altes i les màximes pujaran fins als 34 o 35 ºC en els casos extrems. A la costa, les temperatures diürnes es mantindran, però augmentarà la xafogor.

Al País Valencià i les Balears, cel poc ennuvolat en conjunt, però amb nuvolades de tarda. En el cas del Maestrat, possibilitat d'alguna tronada.

I els pròxims dies...

Divendres tornaran les tempestes de tarda, més extenses i abundants a punts del nord i oest del país, però també probables cap al prelitoral. Dissabte pot continuar la mateixa dinàmica, amb pluges més generals i temperatures més baixes. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut