Girona

Els monuments de Girona canvien de cara aquestes nits, amb projeccions de videoart

Arrenca el primer Festival de Mapping, que projecta videoart a les façanes d'alguns edificis emblemàtics de la ciutat

RedaccióActualitzat

Girona ha estrenat aquesta nit el seu primer Festival Internacional de Mapping, un art que consisteix a donar vida a les façanes gràcies a la llum. Els finalistes seleccionats mostraran fins diumenge les seves obres d'art visual en quatre façanes de monuments de la ciutat. Aquest dimecres l'ha inaugurat "Oníric", de l'estudi canadenc Moment Factory, que ha fet més de 300 instal·lacions o esdeveniments arreu del món, amb clients com el Cirque du Soleil, Disney, Microsoft i Sony.

L'espectacle que ha donat el tret de sortida al festival s'ha fet a la façana de l'antic hospital Santa Caterina, que actualment és la seu de la Generalitat a Girona. Moment Factory ha preparat una "performance" inspirada en Salvador Dalí. El treball combina la música electrònica en viu amb efectes visuals, creats en temps real.

En l'apartat del concurs hi ha 22 projectes finalistes, 17 en la categoria professional i 5 en l'oberta, que mostraran les seves projeccions a quatre façanes d'edificis emblemàtics de la ciutat: la Casa Pastors, la Casa Masó, l'Ajuntament de Girona i el Centre Cultural La Mercè. Els millors projectes rebran premis valorats en total en 22.000 euros.

Aquest festival arriba a Girona després que la ciutat ja es va introduir en aquest món amb la projecció de dos "mappings" per Fires i Temps de Flors i la iniciativa va tenir bona acollida. El "mapping" és una tècnica basada en la projecció de creacions audiovisuals en 3D que ens descobreix una altra cara dels edificis gràcies a la llum i l'ambient nocturn. Els espectacles visuals es fan a partir de les deu de la nit, entre aquest dimecres i diumenge que ve.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut