Un radar a l'A-2.
Un radar a l'A-2. (Foto: ACN)
Barcelona

Trànsit instal·larà una vintena de radars preventius durant l'agost als punts més transitats

Aquests dispositius estaran sobretot a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a la Costa Brava i no multaran

RedaccióActualitzat

Trànsit instal·larà una vintena de radars preventius a les carreteres durant l'agost. Aquests radars es situaran sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona i a la Costa Brava, dos dels punts més transitats a l'estiu, i no multaran. Aquest tipus de radars ja existeixen a l'entrada d'algunes poblacions.

Un panell alertarà els conductors quan un vehicle estigui superant el límit de velocitat establert, tot i que sense concretar la matrícula. Des de Trànsit recorden, però, que si el conductor no fa cas de la indicació, més endavant el podria multar un dels radars habituals.

A més d'aquesta mesura, el Servei Català de Trànsit desplegarà altres polítiques per disminuir la sinistralitat al període de vacances. Els Mossos desplegaran gairebé 11.000 agents i faran més de 7.500 controls, a més de tenir helicòpters sobrevolant les carreteres. I és que el Servei Català de Trànsit alerta que a l'agost, en trajectes curts, es relaxa l'ús de mesures de protecció com ara fer servir el cinturó de seguretat.

Per facilitar la mobilitat, alguns caps de setmana s'habilitaran mesures excepcionals com carrils addicionals i amb el sentit canviat a l'AP-7 i la C-32. També s'invertirà la prioritat en dues rotondes de Platja d'Aro i es restringirà el pas de vehicles pesants a punts com l'N-II a Montgat, l'N-340 entre Vilafranca del Penedès i Quatre Camins, l'N-240 entre Montblanc i Lleida o diverses vies d'accés a la Costa Brava.

Per altra banda, s'aprofitarà per fer obres de millora o manteniment a vies on disminueix la circulació en aquest període, com les Rondes de Barcelona o la connexió entre l'A-2 i la C-32.

De moment, fins al 30 de juliol aquest any hi ha hagut tres morts més a les carreteres que l'any passat, passant de 77 a 80. Trànsit i els Mossos volen rebaixar la xifra de l'any passat: 592 accidents durant l'agost. Aquests van provocar 963 víctimes, 21 d'elles mortals i 81 ferits greus.

Tot plegat són mesures que s'han anunciat coincidint amb un dia d'operació sortida i tornada, en què es preveu que surtin de l'Area Metropolitana de Barcelona més de mig milió de vehicles, però n'entraran un milió per les vacances dels estrangers que vénen a Catalunya o per operacions com el pas de l'estret.

 

Anar al contingut