Ferran Adrià va presentar El Bulli 1846 amb tot el suport institucional.
Ferran Adrià en la presentacio d'El Bulli 1846.
Cap de Creus

Més de 23.000 firmes contra el projecte d'El Bulli Foundation, de Ferran Adrià, a cala Montjoi

La campanya demana al Parlament que no modifiqui la Llei de protecció del Parc Natural del Cap de Creus per instal·lar-hi la seu d'El Bulli Foundation

RedaccióActualitzat

Més de 23.000 persones s'han sumat a la campanya engegada a les xarxes socials per evitar que el projecte de Ferran Adrià El Bulli 1846 s'instal·li a cala Montjoi, a Roses. El centre, dedicat a la investigació i la divulgació de la cuina d'avantguarda, es podria inaugurar a començaments del 2016.

La iniciativa, que recull adhesions a la plataforma Change.org, vol demanar al Parlament que no es canviï la llei de protecció del Parc Natural del Cap de Creus. La campanya també ha aconseguit el suport de més de trenta organitzacions ecologistes.

La nova El Bulli Foundation se situaria al mateix punt on hi havia el restaurant El Bulli, a l'Alt Empordà, però s'hi construiria un nou edifici molt més gran que, segons denuncien les entitats que han tirat endavant la campanya, ocuparia més de cinc mil metres quadrats.

En la petició al Parlament de Catalunya es recorda que el parc natural és un espai protegit i "un llegat per a les generacions futures" i que, per això, el nou complex de la Bulli Foundation "hauria de trobar una altra ubicació fora del parc".

Anar al contingut