Madrid

Rajoy treu pit per la gestió econòmica i anuncia que la recuperació és ferma i cada cop més intensa

Rajoy treu pit per la gestió econòmica del seu govern a la meitat del seu mandat

RedaccióActualitzat

Rajoy tanca el seu tercer curs polític a La Moncloa i ho fa refermant les bones noves econòmiques. El president del govern espanyol treu pit per la gestió del seu partit i anuncia que la recuperació ha vingut per quedar-se.

Mariano Rajoy ha superat ja l'equador del seu mandat i ha passat d'un discurs de contenció el primer any a un d'optimisme gens dissimulat. Ell mateix ha explicat que el 2012 va ser l'any de l'ajust, el 2013 el de les reformes i el 2014 el de la recuperació.

Rajoy considera que el primer semestre de l'any ha confirmat "de manera inapel·lable" que el 2014 l'economia espanyola comença a enlairar-se. El president del govern espanyol assegura que "la recuperació és ferma i cada cop més intensa".

"El país ha recuperat la confiança que havia perdut dels mercats i ha demostrat que som viables i que complim els compromisos."

Respectant l'estat del benestar

Rajoy assegura que el PP ha aconseguit "fer front a la crisi sense deixar desprotegits els més dèbils". Afirma que han mantingut les pensions:

"Aquest govern ha apujat les pensions sempre; d'altres, no. Alguns països rescatats les han hagut d'abaixar un 10% i d'altres les han congelat durant 18 mesos."

El govern espanyol també defensa que s'ha preservat "la sanitat universal pública i gratuïta i el mateix podem dir de la dependència i l'educació". Argumenta que aquest any "hi ha més beques que abans i s'atén més gent que abans".

El calendari futur

Rajoy assegura que "anem en la bona direcció però encara hi ha moltes coses per fer. Entre d'altres, ha reiterat el projecte de reforma fiscal que prepara el seu govern i que, diu, alleugerirà "la càrrega fiscal de 20 milions d'espanyols, els que tenen la renda més baixa".

Per acabar, el president del govern espanyol ha volgut reconèixer la feina feta pels espanyols "en un temps rècord" i ha volgut aplaudir els esforços que han fet i encara fan els ciutadans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut