S'han vist quatre tintoreres a Altafulla (Altafulla Ràdio)
S'han vist quatre tintoreres a Altafulla (Altafulla Ràdio)
Altafulla

La possible presència de quatre tintoreres a la platja d'Altafulla obliga a hissar la bandera vermella

La possible presència de quatre tintoreres a la platja d'Altafulla obliga a hissar la bandera vermella

RedaccióActualitzat

Decididament, aquest és l'estiu de les tintoreres que es deixen veure. Primer va ser en aigües del Maresme i, després, al Tarragonès; concretament a Torredembarra. Aquest divendres, s'haurien vist quatre tintoreres prop de la platja d'Altafulla.

Segons ha informat Protecció Civil de la Generalitat, un socorrista ha donat l'avís de què li havia semblat veure diverses tintoreres a la zona, per la qual cosa ràpidament s'ha hissat la bandera vermella, que prohibeix el bany, a les platges d'Altafulla i de Canyadell, situada en el veí municipi de Torredembarra. Després d'aquesta alerta, la Creu Roja ha començat a rastrejar la zona, amb llanxes motores i des de les torres de control, sense que de moment s'hagi pogut confirmar la presència d'esquals a la zona, segons les mateixes fonts.  Això no obstant, en les dues platges oneja la bandera vermella fins que es descarti la presència de les tintoreres. 

Responsables del servei de socorrisme haurien vist dos d'aquests petits taurons aquest migdia al voltant de dos quarts de dues, segons ha informat Altafulla Ràdio. La primera, més petita, l'ha detectada un dels socorristes. Al voltant de dos quarts de cinc de la tarda, un visitant ha vist des d'un punt més elevat una taca fosca a l'aigua i ha avisat de la presència de l'animal. Quan els socorristes s'han acostat a la zona amb una moto d'aigua, els ha semblat que n'hi havia tres exemplars més.

El servei de socorrisme ha patrullat per la zona amb la col·laboració de les policies locals d'Altafulla i de Torredembarra. Al cap d'uns minuts, s'ha deixat de veure les dues tintoreres prop de la costa.

El passat 15 de juliol, es va hissar la bandera vermella a sis platges del Maresme -el Masnou, Ocata, Ponent, Descàrrega, Pla de l'Os i Bellamar- per la presència d'aquests animals. El 24 de juliol, a Tossa de Mar, va aparèixer un exemplar de tauró dormilega mort a la Cala Pola de Tossa de Mar, tot i que, òbviament, no va representar cap perill per als banyistes. Diumenge passat, es van veure dues tintoreres a la platja de la Paella de Torredembarra.

 

 

Anar al contingut