Urkullu i Mas en la reunió que van mantenir el maig passat a Ajuria Enea (Foto: ACN)
Urkullu i Mas en la reunió que van mantenir el maig passat a Ajuria Enea (Foto: ACN)
Azpeitia

Urkullu proposa a Mas una reflexió conjunta sobre "un nou model d'Estat"

El lehandakari va mantenir una conversa amb el president català abans de la reunió Mas-Rajoy de dimecres

RedaccióActualitzat

El lehendakari, Íñigo Urkullu, ha mostrat al president de la Generalitat, Artur Mas, la seva voluntat de fer una reflexió conjunta sobre "un nou model d'Estat", amb la finalitat que comptin també en les propostes que es presentin sobre aquesta qüestió. El president basc ha assenyalat que va mantenir una conversa amb el president català abans de la reunió de Mas amb el president espanyol a La Moncloa dimecres passat.

"Vaig parlar amb ell per manifestar-li el meu suport en aquell moment", ha recordat Urkullu des d'Azpeitia; per mostrar-li la seva "disposició permanent que conjuntament reflexionem i participem també en les propostes d'un nou model d'Estat". El lehendakari ha explicat que, després de la reunió, no ha tornat a parlar amb Mas, tot i que espera poder-hi parlar durant els pròxims dies.

Urkullu també s'ha referit als diners que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha tingut a l'estranger, l'endemà que el president del PNB presumís de no haver-se enriquit ni amagat fortunes. Urkullu ha considerat que el cas Pujol afecta la imatge de la política, però ha dit que és preocupant "la barreja que s'està fent" amb el procés sobiranista. En aquest sentit, ha desitjat que la confessió de l'expresident no afecti el procés perquè "no té res a veure una cosa amb l'altra".

Anar al contingut