Manifestació pacifista, aquest dissabte, a la plaça Rabin de Tel Aviv. (Foto: Reuters)
Manifestació pacifista, aquest dissabte, a la plaça Rabin de Tel Aviv. (Foto: Reuters)
El Caire

Israelians i palestins acorden prolongar 24 hores l'alto el foc a Gaza

L'actual ha estat l'alto el foc més llarg i estable des de l'inici de l'operació "Marge Protector", el 8 de juliol

RedaccióActualitzat

L'alto el foc a la Franja de Gaza es prolongarà durant 24 hores més. Les delegacions palestina i israeliana han acordat -en les negociacions indirectes que mantenen al Caire, allargar l'última treva, de cinc dies, que expirava aquest dilluns a la nit. La delegació palestina ha anunciat l'acord, sense oferir gaires més detalls, i poca estona després l'han confirmat fonts israelianes.

D'aquesta manera, s'allarguen els vuit dies sense violència, que van començar amb una treva de 72 hores que va entrar en vigor l'11 d'agost i que es va prorrogar cinc dies més dimecres passat.

L'actual ha estat l'alto el foc més llarg i estable des de l'inici de l'operació "Marge Protector", el 8 de juliol. En cinc setmanes, han mort uns 2.000 palestins, la majoria dels quals civils, incloent-hi 541 infants, 250 dones i 95 ancians. Per la seva banda, els combats i el llançament de coets palestins també han significat la mort de 64 soldats israelians, un civil, un beduí i un treballador asiàtic que buscava regularitzar la seva situació laboral a Israel.

 

Anar al contingut