Ginebra

L'OMS eleva a 1.229 els morts i a 2.240 els casos d'Ebola a l'Àfrica occidental i l'ONU anuncia aliments per a un milió de persones

L'ONU anuncia aliments per a un milió de persones en quatre poblacions de Guinea Conakry, Sierra Leone i Libèria que estan en quarantena

RedaccióActualitzat

L'Organització Mundial de la Salut ha elevat a 2.240 els nombre de casos d'Ebola diagnosticats a Guinea, Sierra Leone, Libèria i Nigèria, amb 1.229 morts confirmades. Per països, Libèria és on s'han registrat més víctimes mortals, amb 466 casos. El segueixen Guinea, amb 394 morts, i Sierra Leone, amb 365. A Nigèria, l'OMS n'ha confirmat 15 casos, quatre dels quals han mort.

Els intents dels governs d'aquests països per contenir l'expansió del virus han aïllat o immobilitzat un milió de persones, que han de rebre subministraments a través del Programa Mundial d'Aliments. L'agència ha advertit: "Per evitar una transmissió del virus és essencial que les persones d'aquestes zones tinguin accés al menjar, l'aigua, els béns sanitaris i altres subministraments bàsics." Precisament, el govern de Libèria ha assegurat que ja ha trobat els 17 pacients sospitosos d'estar infectats per l'Ebola que havien fugit d'un centre mèdic de la capital, Monròvia, on estaven en quarantena.

L'OMS ja va demanar ahir als països afectats pel virus de l'Ebola que facin controls mèdics als passatgers dels seus aeroports, ports i fronteres i no deixin viatjar a qui presenti símptomes d'estar contagiat. Tanmateix, considera que és poc probable infectar-se d'Ebola en un avió.

Per la seva banda, les Nacions Unides han anunciat que prepara aliments per a un milió de persones de quatre poblacions de Guinea Conakry, Sierra Leone i Libèria que les autoritats han posat en quarantena. En concret, es tracta de Gueckedou, a Guinea; Kenema i Kailahun, a Sierra Leone, i Foya, a Libèria.

D'altra banda, el pacient que està ingressat en un hospital de Bilbao davant la possibilitat que pugui tenir Ebola es troba bé, segons ha informat el Departament de Salut basc. L'home, natural de Biscaia, havia estat fa poc a Sierra Leone per motius de feina. Ara s'està a l'espera dels resultats de les anàlisis per confirmar si té o no el virus.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut