Pròxim Orient

Almenys 22 morts a Gaza després del trencament de la treva

Dues de les víctimes mortals són la dona i una filla de Mohamad al-Deif, cap militar de Hamas

RedaccióActualitzat

La pau no arriba a Gaza. La llista de morts a la Franja de Gaza ha tornat a créixer amb almenys 22 víctimes més, entre els quals hi ha sis infants, després que palestins i israelians trenquessin la quarta i darrera treva. Els uns i els altres han tornat a evidenciar la incapacitat d'acordar la pau per la immobilitat de les seves posicions i l'alto el foc s'ha trencat hores abans que finalitzés. Des de la Franja s'han llançat míssils, contra Jerusalem i Tel Aviv. La resposta israeliana no s'ha fet esperar i, abans que la treva acabés oficialment, han tornat els bombardejos a Gaza.

Dues de les víctimes mortals són la dona i una filla de Mohamad al-Deif, cap militar de Hamas. Un objectiu justificat i legítim, pel govern d'Israel; un assassinat, pels palestins. Hamas afirma que amb la temptativa fallida d'assassinar el seu cap militar, Israel ha obert les portes de l'infern, que ja viuen molts palestins de Gaza.

Amb el punt final de la treva, s'esvaeixen les esperances d'arribar a un acord que havia de permetre tornar a aquella mena d'estabilitat, tot i desequilibrada, que la zona tenia abans del 8 de juliol, quan va esclatar la crisi. Els Estats Units han culpat Hamas de la represa de la violència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut