Sequera a Alacant.
Sequera a Alacant.

Alacant registra el semestre més sec des del 1857

Néstor GómezActualitzat

La ciutat l'Alacant, amb 27 mm en el primer semestre, registra el valor més baix dels darrers 157 anys, des del 1857.

De vegades no cal anar gaire lluny per trobar grans diferències climàtiques. L'estiu plujós a nombrosos punts de Catalunya contrasta amb el que es viu a altres contrades de la costa mediterrània peninsular. Fa uns mesos, cap a la primavera, ja havíem parlat de la sequera que estava tenint el País València, sobretot les comarques situades al sud del cap de Sant Antoni i de la Nao.

Jorge Olcina, de la Universitat d'Alacant, un dels climatòlegs més importants d'Espanya, ha comentat que "som en un dels anys més secs dels darrers 150 anys al sud-est peninsular. En el cas concret d'Alacant, en els primers sis mesos de l'any només s'han recollit 27 mm, dels 150 mm de registre normal. Els propers mesos seran clau per veure l'evolució de la sequera. Els mesos de setembre, octubre i novembre són els més plujosos a Alacant i en cas de no arribar les pluges la sequera s'agreujarà i la situació serà més delicada."

 

Per una altra banda, Eladio Aniorte, president d'Asaja Joves Agricultors d'Alacant, ha afirmat que "el panorama és desolador", amb pèrdues que superen els 30 milions d'euros, i ha qualificat "de danys irreparables" la pèrdua d'arbres. A més, els conreus que caldria plantar de cara a l'hivern s'estan retardant per la manca de pluges.

 

Anar al contingut