Soldats fan controls a Libèria, on l'Ebola progressa de manera imparable.
Soldats fan controls a Libèria, on l'Ebola progressa de manera imparable. (Foto: Reuters)
Monròvia

Libèria declara el toc de queda per combatre l'expansió de l'Ebola

La gent haurà de quedar-se a casa entre les nou del vespre i les sis del matí i es tancaran tots els centres d'oci a partir de les sis de la tarda

RedaccióActualitzat

La presidenta de Libèria ha declarat el toc de queda al país en un intent de combatre l'expansió de l'Ebola, que progressa de manera imparable. Libèria és el país africà més afectat pel virus, ja hi han mort 466 persones

El toc de queda obligarà la gent a quedar-se a casa entre les nou del vespre i les sis del matí i a més a més la presidència també ha decretat el tancament de tots els centres d'oci a partir de les sis de la tarda.

Una altra de les mesures preventives que s'han pres ha estat posar en quarantena els barris més populars i més poblats de la capital, Monròvia.

L'expansió de la malaltia està posant al límit els ja de per si precaris sistemes sanitaris dels països afectats, i també el de les ONG que treballen sobre el terreny. Segimon Garcia-Prades, antropòleg i formador de personal sanitari de Metges Sense Fronteres, ha alertat en una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio", que ja no hi poden destinar més recursos humans.

Les Nacions Unides han mobilitzat 7.500 cascos blaus per enviar-los a aquest país de l'Àfrica Occidental. Els dos últims dies, 53 persones han mort pel virus de l'Ebola. A les zones en quarantena ja han començat a arribar aliments distribuïts per Nacions Unides.

L'epidemia d'Ebola a l'Àfrica Occidental ja ha causat la mort de més de més de mil dues-centes persones a Libèria, Sierra Leone, Guinea i Nigèria.

 

Anar al contingut