Badalona

Els operats de càncer de còlon i recte es recuperen més ràpidament amb menys dejuni i més moviment

L'Hospital Germans Trias i Pujol millora la recuperació dels pacients amb la reducció del temps de dejuni abans i després de la intervenció i permetent-los moure's més ràpidament

RedaccióActualitzat

Professionals del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han millorat la recuperació dels pacients operats de càncer de còlon i recte amb la reducció del temps de dejuni abans i després de la intervenció i permetent-los moure's més ràpidament.

En un comunicat, l'hospital informa que el protocol Enhanced Recovery After Surgey (Eras) s'ha aplicat en el darrer any i mig, i els 75 pacients operats han tornat a casa tres dies i mig abans del temps habitual. A més, només un 4% dels intervinguts ha hagut de reingressar, quan abans la xifra rondava el 12%. Davant d'aquests resultats, l'Hospital Germans Trias i Pujol preveu ampliar l'ús d'aquest protocol, que es va començar a posar en pràctica a Dinamarca als anys 90.

L'Eras afecta tant la preparació per a la intervenció com l'operació, perquè evita el dejuni, la purga prèvia en les persones amb càncer de còlon, prendre ansiolítics abans de portar els pacients al quiròfan, la col·locació d'una sonda nasogàstrica a la sala d'operacions i també permet als pacients ingerir una dieta líquida sis hores després de la intervenció i caminar per fomentar el correcte funcionament del seu cos en poc temps.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut