Washington

Obama qualifica Estat Islàmic de "càncer que s'ha d'extirpar" després de la mort de Foley

El president dels Estats Units s'ha compromès a fer "justícia" davant d'un "acte de violència que sacseja la consciència del món sencer"

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha mostrat "consternat" per la decapitació del periodista nord-americà James Foley, segrestat a Síria el novembre del 2012. Obama ha qualificat l'assassinat de Foley com "un acte de violència que sacseja la consciència del món sencer" i ha alertat que "cap religió ensenya a massacrar innocents i cap Déu just defensaria el que van fer" els jihadistes d'Estat Islàmic.

En una breu declaració aquest dimecres al vespre, Obama ha advertit l'organització jihadista que "una cosa en la qual tothom està d'acord és que un grup com Estat Islàmic no té cabuda en el segle XXI" i els ha qualificat de "càncer que s'ha d'extirpar".

En l'enregistrament que es mostra la decapitació de Foley, s'hi veu també un altre periodista nord-americà segrestat, Steven Joel Sotloff, la vida del qual asseguren que "depèn de la propera decisió d'Obama". En aquest sentit, el president dels Estats Units ha remarcat que "seguirem fem allò que hem de fer" per acabar amb Estat Islàmic i ha avisat que, quan algú fa mal a un nord-americà en algun lloc, la Casa Blanca farà "el que sigui necessari perquè es faci justícia".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut