Vilobí d'Onyar

L'Ajuntament de Vilobí denuncia el robatori d'una estelada amb un cotxe que seria de la Guàrdia Civil

L'Ajuntament de Vilobí denuncia el robatori i identifica el cotxe com un vehicle de la Secretaria General de l'Estat

RedaccióActualitzat

Una de les estelades del municipi de Vilobí d'Onyar va desaparèixer el cap de setmana del 23 d'agost. L'ajuntament ha presentat una denúncia i identifica el cotxe com un vehicle de la Secretaria General de l'Estat i sospiten que al vehicle hi viatjaven guàrdies civils.

L'alcaldessa, Olga Guillem, ha explicat que els fets es van produir la nit de dissabte a diumenge passat, poc després de la mitjanit, quan dues persones van baixar d'un Citroën C1 de color fosc i es van enfilar per despenjar la bandera i se la van emportar.

Unes càmeres situades al camp de futbol municipal van enregistrar l'acció i un veí que va veure el robatori es va apuntar la matrícula del vehicle, que presumptament es tractaria d'un cotxe de la Guàrdia Civil sense identificatiu.

Fet "lamentable"

Guillem considera "lamentable que un cos com la Guàrdia Civil es dediqui a cometre un robatori com aquest". Guillem ha admès que, si li hagués arribat una notificació reclamant la retirada de la bandera, hauria estat diferent.

El testimoni dels fets és un veí del nucli de Sant Dalmai. El regidor de Governació, Salvador Martí, va presentar la denúncia per "falta de furt" amb les dades que va aportar aquest veí com a testimoni dels fets i també les imatges del vídeo. El cas l'investiga el jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

A disposició del jutjat

La Guàrdia Civil s'ha afanyat a emtre un comunicat en què assegura que no té coneixement oficial dels fets i que se n'ha assabentat per informacions periodistiques. El cos es posa a disposició del jutjat de Santa Coloma de Farners per aclarir el robatori de l'estelada.

El valor de la bandera sostreta puja a 80 euros i aquest matí un regidor del consistori ja ha col·locat de nou una estelada al mateix emplaçament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut