Sol, núvols i ruixats conviuran aquesta tarda

El temps no s'acabarà d'estabilitzar durant el cap de setmana. Dissabte, els ruixats i les tempestes tornaran a desenvolupar-se cap al terç nord. A la resta, la nuvolositat no desapareixerà, tot i que el sol lluirà a estones en alguns punts del país.

Actualitzat

El temps del cap de setmana serà un reflex del temps que hem tingut durant el mes d'agost, fins i tot del temps de gran part de l'estiu. Dissabte, parlem d'un dia d'estiu "poc estiuenc". El front de divendres ha marxat, però queden núvols residuals i n'arriben de nous. També tornen les tempestes de tarda.

Tot i això, encara hem gaudit d'algunes estones de sol. El dia ha començat amb grans clarianes cap a la costa i també en alguns punts d'interior, com ara a l'entorn de les Terres de l'Ebre . En canvi, hem tingut bancs de núvols baixos a punts d'interior de Girona, nord de Barcelona i Lleida. Part d'aquesta nuvolositat s'ha trencat al llarg del matí, però no ha marxat del tot. A més a més, també han arribat algunes teranyines de núvols prims des del nord-oest. Per tant, ha estat un matí amb mescla de sol i núvols.

Cap al migdia, ha començat la dinàmica dels núvols d'evolució i s'han format els primers ruixats al nord-oest. El cel s'acabarà d'ennuvolar més al llarg de la tarda per l'arribada de més núvols alts i mitjos pel sud i per ponent. Ara bé, les pluges no seran generals. Esperem ruixats i tempestes moderades, puntualment fortes i acompanyades de calamarsa, localitzades sobre l'entorn del Pirineu, el nord de la Catalunya Central i l'interior del nord-est. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. La nit serà de cel ennuvolat a la major part del país.

Pel que fa a les temperatures, no notarem gaire canvis. Les mínimes han baixat una mica en conjunt a la meitat est, mentre que han pujat un pèl cap al nord-oest. Les màximes pujaran un pèl en degut a la presència de les clarianes durant les hores centrals del dia. En tot cas, no hi haurà extrems més enllà dels 31 o 32ºC.

Al País Valencià, núvols i clarianes al llarg del matí i risc d'algun ruixat de tarda a punts d'interior de Castelló. A les Balears, predomini del sol però amb núvols alts que avançaran de sud-oest a nord-est. Els vents giraran a nord-est i les temperatures baixaran una mica.

I diumenge...

L'agost s'acabarà amb un dia de cel variable, amb restes de núvols i núvols d'evolució, però també amb més estones de sol i menys protagonisme dels ruixats de tarda. Les temperatures pujaran una mica més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut