Tarda de més sol i més calor, però amb algun xàfec

S'acaba l'agost però continua el temps una mica insegur, amb presència de núvols, molt de sol i formació d'alguns ruixats o tempestes. Les temperatures tendiran a recuperar-se. El mes de setembre començarà amb un temps força estable i una mica més calorós.

Actualitzat

Diumenge posa punt final a un agost de temps entremaliat, i ho fa d'una manera coherent amb el que ha estat la dinàmica del mes: amb una certa inseguretat meteorològica, tot i que ni molt menys és general. Estem dominats per l'anticicló, però no ens lliurem del tot dels núvols i alguns ruixats. A banda, bufarà una mica de tramuntana a l'Empordà.

El matí ha estat variable, amb presència d'alguns núvols prims molt trencats i també amb bancs de núvols baixos localitzats al nord de la Catalunya Central, punts del nord-est i el vessant nord del Pirineu. A la resta, tot i les teranyines de cirrus, la sensació ha estat de sol. Al llarg del matí, els núvols baixos s'han trencat parcialment. En paral·lel, s'han desenvolupat els primers nuclis de les que esdevindran nuvolades de tarda.

La segona part de la jornada estarà marcada per aquests núvols convectius. El risc de ruixat serà menor que en dies anteriors, i la part del territori afectada per la pluja serà més petita. Tot i això, esperem alguns xàfecs puntuals a l'entorn del Pirineu oriental i també cap als Ports de Tortosa. Cap al vespre, també en podria arribar algun cap al prelitoral central. En tot cas serien fenòmens poc abundants. De cara a la nit, la tendència seria a la calma, però amb núvols residuals cap a la costa Central.

Les temperatures mínimes han baixat 1 o 2ºC a molts indrets, tret de la costa Central, la costa Brava i alguns punts de la Catalunya Central, on han pujat un pèl. Les màximes pujaran una mica més i els valors més alts escalaran fins als 33 o 34ºC. La tramuntana de l'Empordà s'intensificarà a última hora del dia i es mantindrà de matinada.

Al País Valencià, els núvols i les clarianes del matí donaran pas a les tempestes de tarda a l'entorn del Maestrat. Les temperatures quedaran entre els 25 i els 30ºC. A les Balears, ha estat ennuvolat al matí, però a la tarda s'imposarà el sol. Els vents bufaran del nord i nord-est, amb algun cop moderat a Menorca.

I els pròxims dies...

Encetarem el mes de setembre amb un temps força tranquil, sec i amb temperatures ascendents, amb presència d'alguns núvols baixos a la costa. Els núvols podrien augmentar a mitjans de la setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut