Equips de rescat retiren el cadàver de la dona morta a la platja de Cambrils. (Foto: ACN).
Equips de rescat retiren el cadàver de la dona morta a la platja de Cambrils. (Foto: ACN.)
Cambrils/Lloret de Mar

Moren tres banyistes en 48 hores a la costa catalana

Una dona de 48 anys ha mort a la platja de Vilafortuny, al terme municipal de Cambrils, al Baix Camp i una altra ha mort a la platja de Lloret de Mar

RedaccióActualitzat

Últim cap de setmana d'agost tràgic a la costa catalana. Una dona de 48 anys ha mort a la platja de Vilafortuny, al terme municipal de Cambrils, al Baix Camp, i una altra ha mort a la platja de Lloret de Mar. Una tercera dona està ferida greu. Aquest dissabte, un home de 84 anys va morir a la costa de Salou.

A Vilafortuny, els socorristes del servei de vigilància de la platja han estat alertats pels usuaris que hi havia una banyista surant a l'aigua. Li han realitzat les primeres maniobres de reanimació fins a l'arribada d'una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques, però tampoc ha estat possible salvar-la.

A la platja on ha passat l'incident onejava bandera verda i hi havia bones condicions per al bany.

Aquest mateix diumenge, una dona ha mort a la platja de Lloret i una altra ha resultat ferida greu. Les dues dones, d'un grup de turistes txecs, han tingut problemes mentre es banyaven.

Una de les dones, de 76 anys, ha pogut sortir pel seu propi peu i minuts més tard ha dit que es trobava malament als socorristes, que l'han traslladat al punt de socors, on ha mort. Al mateix temps, els socorristes han rescatat del mar l'altra dona del mateix grup, de 70 anys, que ha estat traslladada amb l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a l'Hospital Trueta de Girona, on ha arribat en estat greu.

En aquest cas, també hi havia bandera verda i bones condicions per al bany. Protecció civil creu que es tracta d'un cas de sobreesforç.

Des de començaments d'estiu, 18 banyistes han mort al litoral català. Dissabte, un home de 84 anys va morir a l'espigó del port de Salou.

Protecció Civil insisteix a tenir molta precaució a l'hora de banyar-se. Recorden que es poden consultar més consells de seguretat en el bany i també l'estat de les platges i la bandera que hi oneja.

Anar al contingut