Barcelona

Com moure's per Barcelona per la V

Arribar a Barcelona al més aviat possible, fer els desplaçaments a peu i evitar l'ús del cotxe per entrar i sortir de Barcelona, entre les recomanacions de l'Ajuntament

RedaccióActualitzat
El cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona té preparat un ampli desplegament per garantir la mobilitat a la ciutat. Abasta des de les entrades per carretera de la ciutat fins als estacionaments per als 2.000 autocars que presumiblement haurien d'haver arribat a Barcelona abans de les dues de la tarda, segons recomanava l'Ajuntament.

El consistori també recomanava arribar a Barcelona al més aviat possible, fer els desplaçaments a peu i evitar l'ús del cotxe per entrar i sortir de Barcelona i per moure's per la ciutat, especialment entre les 14.00 i les 19.00 hores. En aquest sentit, reclama, com també ho fa l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, compartir el transport privat o bé fer servir el transport públic. En concret, la xarxa de metro i de tren, ja que la de bus i TRAM quedarà alterada. La xarxa de metro funcionarà amb les mateixes freqüències que un dia laborable i es reforçarà amb personal d'atenció al públic i seguretat. Renfe també reforça els serveis i entre les 13.00 i les 17.00 hores, i a partir de les 19.00 circularan els serveis habituals d'un dia laborable.

L'Ajuntament de Barcelona preveu que la màxima afluència pot donar-se entre les 14.00 i les 20.00 hores a les estacions d'Espanya, Universitat, Catalunya, Urquinaona, Arc de Triomf, Glòries, Passeig de Gràcia, Diagonal, Verdaguer, Tetuan i Monumental. 

A partir de les 15 hores hi haurà els primers talls de trànsit. Un cop acabada la Via, el consistori recomana utilitzar les rondes per sortir de la ciutat, i fer-ho de forma esglaonada.

A més, s'han habilitat 10.000 places d'aparcament a les estacions de l'arc que formen Mataró, Granollers, Martorell i Vilanova i la Geltrú, i fins i tot en ciutats encara més llunyanes, per deixar el vehicle i anar amb transport públic a la V.

 

Anar al contingut