Els veïns de la Sagrada Família reclamen que s'ampliïn les voreres per ajudar a la mobilitat.
Els veïns de la Sagrada Família reclamen que s'ampliïn les voreres per ajudar a la mobilitat.
Barcelona

Els veïns de la Sagrada Família protesten per les molèsties del turisme

Demanen a l'Ajuntament que siguin per a vianants diversos carrers que envolten el temple

RedaccióActualitzat

Turistes, turistes i més turistes. Els carrers dels voltants de la Sagrada Família són territori turístic a tota hora i molts veïns ja estan tips de tanta visita. Els detractors de l'afluència massiva de turistes van sortir al carrer aquest dimecres al vespre per manifestar-se contra aquest model de la ciutat. La seva queixa principal és l'afectació del turisme sobre la mobilitat del barri i reclamen que s'ampliïn les voreres.

El Joan Itxaso, de l'Associació de Veïns Sagrada Família, explica quina és la situació

"Els veïns de Sardenya i Marina, amb totes les botigues, etc., hi ha moments del dia que no poden ni entrar ni sortir de casa. Perquè són riuades de turistes en grups de cinquanta, que de vegades s'aturen al mig, van en grups seguits..."

Per a Maria Cinta Añó, que és guia turístic, el problema ve de l'Ajuntament

"Només es preocupen de fer que vinga tota mena de turisme sense controlar res, sense mirar quin tipus de turisme ve. I que els espais que són important per als ciutadans i els turistes, els monopolitza l'Ajuntament amb el seu bus turístic."

Des de l'Ajuntament són conscients que és un problema complex i que afecta sobretot 13 de les 50 illes de cases del voltant del temple de la Sagrada Família. Gerard Ardenuy, regidor del districte de l'Eixample, explica què pensen fer:

"Continuarem sent molt contundents amb les llicències d'espais públics: vetlladors, botigues i més. I, d'altra banda, continuarem reflexionant  amb propostes sobre la mobilitat al voltant del temple."

Entre les propostes, hi ha la construcció d'un aparcament per a autocars al carrer d'Aragó i també la contractació d'agents cívics que ajudin a millorar la convivència entre turistes i veïns.

Anar al contingut