Un grup de catalans han fet una estelada amb espelmes davant del Lothian Chambers a Edimburg.
Un grup de catalans han fet una estelada amb espelmes davant del Lothian Chambers a Edimburg.
Edimburg

Desembarcament de catalans a Escòcia per seguir el referèndum

Les estelades es deixen veure a Edimburg i una delegació de polítics fan d'observadors de la consulta

RedaccióActualitzat

Escòcia ha decidit el seu futur i ho fet amb una bona presència de catalans als carrers. Als que ja viuen allà s'hi han afegit partidaris de la independència de Catalunya, que han passejat estelades per la Royal Mile i altres indrets del centre d'Edimburg, tal com ha pogut constatar el corresponsal de Catalunya Ràdio a Londres, Oriol Serra.

Els independentistes catalans no són els únics atrets per aquesta cita amb la història. Corsos, bascos i sards també hi han desplegat les seves banderes i han demanat poder votar el seu futur.

Òmnium Cultural no s'han perdut la cita històrica. La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i altres representants de l'entitat s'han reunit amb activistes de la campanya del "sí" i han participat als actes organitzats al Centre Català d'Escòcia.

 

L'ANC té una delegació a Escòcia, però la seva presidenta, Carme Forcadell, no ha viatjat a Escòcia. En canvi, sí que ho ha fet un membre de l'Associació de Municipis per la Independència, el diputat d'ERC i alcalde de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Jordi Solé, que ha visitat diversos col·legis electorals i fa la funció d'observador de la consulta.

Aquesta és també la tasca d'una delegació del govern de la Generalitat i de diversos partits. De fet, tots, menys el Partit Popular i C's, han enviat representants a Escòcia per viure de prop el referèndum. Un dels que ha piulat des d'Escòcia és el regidor d'ICV-EUiA a Barcelona Ricard Gomà.

També l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa.


I la socialista Esther Niubó, directora de la Fundació Rafael Campalans.

Ja al vespre, després de la intensa jornada electoral, un grup de catalans han fet una estelada d'espelmes davant del Lothian Chambers a Edimburg.

Anar al contingut