Concert de Gossos al Mercat de l'any passat. (Foto: mmvv.cat)
Concert de Gossos al Mercat de l'any passat. (Foto: mmvv.cat)
Vic

Roger Mas i el brasiler Benjamin Taubkin inauguren el Mercat de Música Viva de Vic

Aquest dijous ha arrencat el Mercat de la Música Viva de Vic amb un total de 57 grups per a tots els gustos

RedaccióActualitzat

Raimundo Amador, Marlango, Eskorzo, The Mamzelles, Pau Vallvé, Marc Parrot i Adrià Puntí són alguns de la vintena de músics que presenten disc o espectacle al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que ha arrencat aquest dijous amb un concert del català Roger Mas i el brasiler Benjamin Taubkin.

A banda de fer gaudir al públic, el principal objectiu del Mercat és posar en contacte músics i programadors per facilitar la contractació. Per això, "les bandes que presenten noves propostes tenen prioritat a l'hora de confeccionar el programa", segons ha explicat el director del certamen, Marc Lloret.

El Mercat de Música Viva de Vic es prolongarà fins al pròxim 21 de setembre i reunirà a la capital osonenca un total de 57 grups: 27 procedents de Catalunya, 14 de la resta d'Espanya i 14 propostes internacionals. "En la selecció es valora que els grups estrenin espectacle o presentin disc, així com que la proposta musical i la posada en escena siguin personals, arriscades i de qualitat", afirma Lloret, que considera "imprescindible que les bandes hi vagin amb el seu mànager perquè es generi negoci".

Entre els catalans, "moltes bandes compleixen els requisits de qualitat i risc", segons Lloret, que està convençut que "Catalunya té bandes de rock, pop, cançó i música mestissa homologables a qualsevol país europeu i, a més, ofereixen el seu toc personal i el seu accent mediterrani". En aquest apartat es troben formacions com Manel o músics com Joan Colomo o Joana Serrat, que actuaran a la plaça Major de Vic.

En l'apartat de les bandes de la resta d'Espanya, Lloret ha apostat "per formacions de gran qualitat però poc conegudes a Catalunya i per grups molt coneguts que presenten un nou treball". Així, per exemple, el sevillà Raimundo Amador presenta un espectacle que repassa la trajectòria d'aquest pioner del flamenc-blues. El concert, que comptarà amb una introducció audiovisual, arrencarà amb alguns dels seus temes més flamencs i acabarà amb una mostra de la seva faceta elèctrica i rockera.

Al mateix escenari que Raimundo, Marlango, el duet format per Leonor Watling i Alejandro Pelayo, presentarà el seu nou disc de música pop en espanyol, amb influències del jazz i el blues.

També porta nou disc la llegendària banda granadina Eskorzo, que fa més de 18 anys que puja als escenaris de tot Europa i ha estat font d'inspiració per a molts dels actuals grups de música mestissa. L'àlbum, titulat "Camino de fuego", compta amb col·laboradors com Coque Malla i Celso Piña.

En l'apartat internacional, els organitzadors han elegit Alemanya, perquè "hem vist que és un mercat que interessa el sector", segons Lloret. En aquest sentit s'ha fet un esforç per atreure programadors alemanys i generar intercanvis amb festivals d'aquest país, que es concretaran amb la presència a Vic del folk-rock dels alemanys 17Hippies i l'espectacle de Johanna Borchet.

Entre les propostes més festives cal destacar la Fundación Tony Manero, Els Mambo Jambo i Bongo Botrako. En aquest apartat estava prevista la presència del grup francès Zebda, que ha anul·lat la seva actuació per raons de salut i han estat substituïts per la brasilera Flavia Coelho.

Anar al contingut