La borsa que puja més a Europa és l'espanyola.
La borsa que puja més a Europa és l'espanyola.
Londres/Madrid

Les borses pugen després del "no" escocès a la independència

La Borsa de Londres puja moderadament, com a la resta d'Europa, on l'espanyola obté l'increment més gran amb l'1,4%

RedaccióActualitzat

Impacte positiu als mercats després del "no" d'Escòcia a la independència. La Borsa de Londres puja moderadament, com també ho fan la resta dels principals parquets europeus. Els mercats respiren alleugerits després de setmanes d'incertesa pel referèndum escocès. El Footsie de Londres puja un 0,7% i la lliura esterlina repunta i puja clarament als mercats de divises. Ho fa un 0,6% respecte a l'euro i un 0,8% respecte al dòlar. Els dubtes sobre si una Escòcia independent hauria pogut mantenir la lliura com a moneda ha estat una de les claus del "no" escocès en l'àmbit econòmic.

Les empreses escoceses que cotitzen en la Borsa de Londres també pugen. Els principals bancs amb interessos a Escòcia i asseguradores com Standard Life registraven avanços importants després que els inversors coneguessin el resultat del referèndum. Les accions del Royal Bank of Scotland arriben al 3,6% fins a situar-se en 369 penics, mentre que les del Lloyds Banking Group guanyaven el 2,11% fins als 77 penics.

La borsa europea que puja més és l'espanyola. L'Ibex guanya al voltant de l'1,4%. La prima de risc ha baixat fins a mínims dels últims quatre mesos, per sota dels 110 punts bàsics. En canvi, la prima de risc britànica es manté estable. Al mercat del deute públic, la rendibilitat del bo espanyol baixa fins al 2,2% A les principals places europees, París puja un 0,5% i Frankfurt, un 0,5%.

Anar al contingut