Canvi de temps amb pluges intenses a les Terres de l'Ebre

La nova setmana arrenca amb un canvi de temps important. 24 hores de pluges abundants i intenses a les Terres de l'Ebre. Al migdia ja se superaven els 50 mm al Montsià. Caldrà obrir el paraigua a l'oest i al meitat sud del país. Les temperatures cauran una mica.

Néstor GómezActualitzat

Avui és el darrer dia de l'estiu i vol acomiadar-se amb pluges intenses i abundoses. La propera matinada, a les 4.29, entrarem dins la tardor astronòmica.

Una bossa d'aire fred a 500 hPa, amb temperatures de -15 ºC, es desplaçarà de la península Ibèrica a les illes Balears. La inestabilitat s'alimentarà d'humitat amb les aigües càlides del mediterrani i pot descarregar pluges intenses i molt abundoses a Tarragona, el País Valencià i les Balears.

Al matí, les tempestes entraran des de l'Aragó i escombraran les comarques de Lleida i descarregaran amb força a la zona de l'Ebre. Hi haurà dues tongades: la primera al matí i la segona a la tarda i al vespre. Les pluges més intenses cauran al delta de l'Ebre, a les Balears i al litoral de País Valencià. Les comarques de Girona es mantindran al marge d'aquesta situació de pluges, amb cel variable o amb més núvols a la tarda sense pluja. Les temperatures baixaran una mica durant el dia a les comarques de l'interior, però continuarà la xafogor a la costa.

Mapa de pluja esperada per avui.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís taronja per intensitat de pluja a la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià. També hi ha avís d'acumulació al litoral de Tarragona per acumulacions que poden superar els 100 mm en 24 hores.

I per als propers dies...

Dimarts encara es mantindrà inestable, amb molts núvols i ruixats que poden ser intensos. El temps millorarà a partir de dimecres, amb més sol i restes de ruixats al sud del país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut